Uscător de rufe ieftin dar brand
De curând am avut ocazia să văd ce poate un uscător de rufe Electrolux ceva mai ieftin (l-am văzut în promo și la 1400 lei).
Electrolux EDP2074GW3 este un model de 7 kg capacitate cu dimensiuni mai reduse ce îi permit instalarea și în spații mai înguste.
Aspect
Privit frontal acest model are același aspect ca o mașină de spălat rufe Electrolux. Deschiderea cuvei este generoasă și articolele mari se introduc foarte ușor.
Culoarea este acel alb cu tente de crem, selectorul de programe este dispus frontal iar în dreapta un mic display led unde primim informații despre durata programului de uscare și putem activa câteva opțiuni.
Comenzile din lateral sunt de tip touch și necesită o apăsare mai fermă pentru selecția unei opțiuni.
Are un atu pe partea de dimensiuni având adâncimea doar de 54 cm. Putem spune despre el că este un uscător de rufe slim dar și capacitatea este redusă la doar 7 kilograme.
Programe și funcții
Spre deosebire de modelele superioare, Electrolux EDP2074GW3 nu are pompă de căldură.
Folosește un sistem clasic de uscare prin condensare. Îl conectați la rețeaua electrică și îl puneți la treabă. Evacuarea apei se face în recipientul din partea superioară.
Curățarea filtrului se face foarte ușor și în general nu este greu de utilizat acest electrocasnic.
Programele de uscare sunt aceleași ca la modelul EDH3686GDE și anume : programe pentru bumbac ( foarte uscate, uscate pentru dulap, uscate pentru călcat) , programe pentru sintetice la fel ca cele anterioare, program rapid pentru încărcături mici, timp de uscare ( un program la care putem decide durata), program împrospătare pentru hainele ce au stat mult timp în dulap, program lână, program pentru pături, program delicate și program pentru călcare ușoară.
Programele pentru sintetice,delicate sau mixt sunt gândite pentru 3 -4 kg de haine, așadar dacă îl supraîncărcați atunci nu va da rezultate foarte bune iar unele articole vor rămâne umede.
Durata unui program de uscare variază între 45 minute și până la o oră jumate.
Folosind programul unde putem selecta timpul ( pe selector cu iconița ca un ceas) putem usca până la 7 kg de haine și să stabilim noi timpul de uscare.
Trebuie spus că primele utilizări sunt de test, adică s-ar putea să le scoateți poate prea umede sau mult prea uscate.
După câteva încercări o să găsiți formula perfectă pentru a spune că aveți un uscător de rufe bun.
Extraopțiunile acestui uscător de rufe sunt limitate. Opțiunea Delicate asigură uscarea la temperatură mai mică pentru materialele ce sunt sensibile. Programarea întârziată a uscării este utilă și se poate seta începerea uscării cu până la 24 de ore.
Putere de uscare haine
Atenție la selecția puterii de uscare. După ce alegeți un program și așteptați câteva secunde, ținând apăsat pe tastele A și B din foto se va deschide un nou meniu CO cu trei liniuțe ce se pot modifica astfel :
Consumul este acceptabil pentru un uscător de rufe clasa B. Știu că vă doriți A+ la eficiență dar din păcate prețul crește cu 40-50 % pentru un astfel de model. În medie consumă cam 4,5 kw pe ciclu de uscare dar poate varia în funcție de utilizator.
Un uscător de rufe bun ?
Nu putem spune că este unul din cele mai bune uscătoare de rufe. Capacitatea este mică pentru un uscător și programele trebuie alese atent pentru a obține rezultate bune.
Cumpara aici !
În schimb este un produs Electrolux de calitate foarte bună, are dimensiunile mai reduse iar spațiul este de obicei o problemă,și să nu uităm prețul care este imbatabil. Pentru un buget modest este cea mai bună alegere din punctul meu de vedere.
rotar cristina a zis
Buna ziua.
Rotar Cristina sunt .
Doresc un uscator de rufe ,dar ma intereseaza latimea sa fie de 50 cm daca aveti.
AdminMS a zis
Cu latimea de 50 nu sunt. Doar 59,5 – 60 cm. Multumesc.
Cristina a zis
Ce parere aveti despre modelul CANDY GVS4H7A1TCEX-S ? Din cate am cautat, pe piata doar acesta si inca unul tot de la Candy ar fi cele mai mici, avand 47 cm adancime.
AdminMS a zis
Nu am o incredere mare in produsele Candy.