Chiar dacă în acest moment cei mai mulţi se orientează către combine frigorifice atunci când vor să îşi cumpere un aparat frigorific, încă mai există persoane care vor alege întotdeauna frigiderele. Uneori acest lucru este făcut pentru că bugetul nu este unul foarte mare, dar alteori probabil că este vorba mai mult despre nostalgie, mai ales când preţul nu diferă foarte mult de al unei combine frigorifice. Un astfel de model, despre care se poate spune că se găseşte la graniţa dintre un frigider clasic şi o combină frigorifică modernă, este şi Indesit TIAA12X, pe care îl vom analiza în rândurile următoare.
Design şi compartimentare
Designul este interesant pentru un frigider, mai ales dacă suntem obişnuiţi cu cele clasice, albe şi care erau destul de mici. Însă acesta are o înălţime de 175 de cm, ceea ce nu este chiar puţin pentru un frigider, iar aspectul său chiar îl face să pară o combinaţie dintre un frigider clasic şi o combină frigorifică. Mai ales că este în culoarea inox, care este întâlnită mai ales la produsele din cea de-a doua categorie.
Acest model are două uşi, una corespunzătoare frigiderului şi cealaltă congelatorului, iar mânerul este unul de tip integrat ceea ce îl ajută să aibă un look minimalist.
Volumul total al produsului este unul de 306 l, dintre care 236 l sunt ai frigiderului, iar restul de 70 l sunt destinaţi congelatorului. Astfel că avem un frigider cu un volum care poate concura cu cel al unei combine frigorifice şi face modelul să fie potrivit chiar şi pentru o familie ceva mai numeroasă.
Congelatorul este împărţit cu ajutorul unui raft, dar în cazul frigiderului împărţirea este mai complexă, acesta având parte de patru rafturi din sticlă securizată, la care se adaugă compartimentul de fructe şi legume, dar şi cele patru suporturi aflate pe uşă.
Tehnologie şi funcţii
Clasa de eficienţa energetică în care se află acest model este A+, care îi permite să consume doar 277 de kWh pe an, desigur că ar fi putut avea o clasă energetică ceva mai bună, dar chiar şi aşa cum este acum este suficient de bun.
Frigiderul are parte de sistem automat de dezgheţare, dar din păcate acest lucru nu se găseşte şi la congelator, ceea ce poate fi considerat un minus. Însă avem parte de un sistem de Hygiene Control, ceea ce înseamnă că bacteriile nu vor afecta alimentele depozitate în frigider, lucru care face ca mai ales produsele proaspete să reziste o perioadă mai mare de timp. Iar autonomia sa în lipsa alimentării cu electricitate este de 22 de ore, ceea ce este un avantaj chiar şi în faţa altor modele asemănătoare.
Concluzii
Chiar dacă nu este un produs perfect, acesta vine la un raport calitate preţ bun, este foarte spaţios, iar din acest punct de vedere poate fi comparat cu uşurinţa cu o combină frigorifică. Designul atractiv şi funcţiile sale îl pot face recomandabil pentru cei care îşi doresc să achiziţioneze un frigider nou.
Lasă un răspuns