Cel mai bun cuptor incorporabil
Ca orice aparat electrocasnic, un cuptor poate fi un adevărat mister pentru utilizator , mai ales pentru că indicațiile și reclamele conțin tot felul de afirmații de specialitate, fără ca acestea sa fie explicate pe înțelesul clienților.
Vorbim astăzi despre consumul de curent al cuptorului încorporabil și despre curățarea lui – aceste caracteristici economisesc timp și bani, deci sunt foarte importante. Dacă vrei să afli și restul informațiilor atunci :
Vezi oferte la cuptoare aici
Eficiența energetică – cât consumă un cuptor încorporabil electric ?
Aceasta caracteristica este indicata prin culorile aplicate pe cuptor. În funcție de cantitatea de energie consumata, sunt acordate diverse calificative de la A la A++.
Diferențele dintre clasele energetice nu sunt foarte mari, așa că nu trebuie să vă sperie un cuptor care are doar clasa A de eficiență.
Desigur, dacă adunăm toate electrocasnicele dintr-o locuință, economiile sunt vizibile când majoritatea produselor au clasa A+ sau chiar mai bună.
Valoarea medie pe ciclu de gătire a unui cuptor încorporabil este de 0,7 Kw/h în modul convecție ( cu recirculare aer cald).
Sisteme de auto curățare ale cuptorului încorporabil
Mulți producători afirma ca produsele lor se curăță singure și acest lucru este adevărat într-o mai mica sau mai mare măsură. Cert este ca tehnologia prind care se ajunge aici diferă. Bineînțeles, exista și cuptoare care trebuie curățate manual .
Dacă vorbim despre curățarea automată avem mai multe tipuri. Acestea ușurează
Curățare catalitică
Sistemul catalitic este unul destul de eficient și garantează proprietarului ca nu se va îndeletnici prea des cu spălarea și curățarea aparatului. Cuptorul este prevăzut cu panouri catalitice care absorb și elimină grăsimile și celelalte depuneri. Partea negativa este ca acestea trebuie schimbate la o anumita perioada de timp.
Curățare cu pirolitică
Cel mai eficient mod de a scapă de grăsimi este însă piroliza. Aceasta este o caracteristică a cuptoarelor mai scumpe și presupune încălzirea la 500 de grade a interiorului și astfel eliminarea completa a tuturor depunerilor prin ardere. Este și o metoda “bio”, neutilizând niciun produs chimic, dar trebuie folosită regulat pentru a fi eficientă.
Curățare cu apă ( hidroliză)
Aqua Clean este un alt sistem care ajută, deși nu face treaba în locul proprietarului. Acesta trebuie sa adauge apa, care va fi încălzită de cuptor și transformata În abur, umezind astfel pereții și făcându-i-i mai ușor de curățat. Practic depunerile se dizolvă de pe lateralele cuptorului și acesta trebuie apoi șters ușor cu o cârpă umedă .
Vezi oferte la cuptoare aici
Curățare exterioară
Este imposibil ca orice cuptor sa fie în totalitate protejat de urme, amprente sau alte pete. Chiar daca producătorii au încercat sa aplice pe exterior straturi protectoare, acest lucru nu a avut succes. Exista și cuptoare cu exterior din aluminiu, mai rezistente la amprente, dar cea mai buna soluție rămâne curățarea periodica.
Sper că citind aceste două articole o să stiți ce cuptor încorporabil ( bun ) să achiziționați.
Lasă un răspuns