Ai nevoie de un uscator de rufe electric
Cred ca nu mai reprezinta nicio urma de indoiala ca tuturor ne place sa purtam haine curate, proaspat spalate si cu un miros placut. Daca toate aceste criterii nu pot fi indeplinite la uscarea clasica , atunci e momentul sa cumperi o masina de uscat rufe. Uscatorul de rufe va pastra mirosul balsamului in haine, le va feri de scame si mizerii din exterior, si va lasa materialele moi si pufoase.
Daca vara nu prea ne gandim la un uscator de rufe, iarna pune mari probleme uscarii hainelor. Timpi lungi de uscare, mirosuri si umiditate crescuta in casa care afecteaza calitatea vietii in apartament sau la casa. Uscatorul de rufe rezolva majoritatea problemelor cu un cost redus dar sporind mult confortul.
Nu o sa intru in foarte multe detalii aici privind avantajele pe care ni le poate oferi o masina de uscat rufe, deoarece ti-am pregatit o sectiune dedicata acestui subiect mai jos. O sa mai fac o precizare totusi: cred ca in orice gospodarie ar trebuie sa se afle o masina de spalat rufe, alaturi de una de un uscator de rufe care sa ii vina in completare, deoarece, pana la urma, cele doua merg mana in mana, nu-i asa?
Ce urmaresc prin scrierea acestui articol? Sa te ajut sa faci cea mai buna alegere in momentul in care te-ai hotarat ca vrei sa cumperi un uscator de rufe electric, deoarece exista foarte multe modele disponibile in magazine.
Care este cea mai buna masina de uscat rufe pe care o poti cumpara?
O sa iti prezint inca de la inceput un top al celor mai bune masini de uscat rufe, astfel incat tu sa ai un punct de plecare si sa iti fie mult mai usor sa aplici sfaturile pe care ti le voi oferi in acest ghid. Cum? Foarte simplu – te vei raporta la recomandarile de mai jos si vei vedea modul in care eu am tinut cont de aspectele dezbatute in articol.
Beko DUG7133A0
Un uscator de rufe de 7Kg cu 16 programe de uscare. Clasa B de eficienta energetica, dar are un pret imbatabil.
Electrolux EW9H378S
Un uscator premium cu pompa de caldura. Capacitate de uscare de 8Kg si clasa A+++ de eficienta energetica.
Bosch WTW85550BY
Uscator de rufe de 9Kg cu pompa de caldura, functii premium si clasa A++ de eficienta energetica
Daca ar fi sa iti fac o recomandare dintre cele trei modele, as putea spune ca cea mai buna masina de uscat rufe mergand pe raportul pret/calitate este Beko DU7133GA0. Acesta are o nota foarte generoasa de la cei care l-au cumparat si utilizat.
Ce ofera mai exact Beko DU7133GA0 de este atat de mult apreciat?
In primul rand, acest uscator de rufe este unul care vine cu o capacitate de incarcare de pana la 7 kilograme, ceea ce inseamna ca este perfecta pentru o familie cu 3 sau 4 membri.
Intr-un singur ciclu poate usca o varietate larga de haine din diverse materiale.
Consumul energetic este unul destul de redus, chiar daca nu cel mai redus pe care l-am vazut la aceasta categorie de aparate electrocasnice. Clasa B de eficienta este una foarte raspandita deoarece uscatoarele de rufe cu clasa A au un pret cu mult mai mare.
Senzorii de umiditate asigura o uscare optima fara a deteriora materialele hainelor din uscatorul de rufe sau a consuma inutil energie.
Uscatorul de rufe se opreste automat dupa 10 minute asadar nu e nevoie sa asteptati langa el terminarea programului.
Tot la capitolul lucruri pe care le apreciez la Beko DU7133GA0 se afla si numarul foarte mare de programe pe care ni-l pune la dispozitie. Aici pot include in special programul special pentru camasi, masina de fata uscandu-le cu succes in timp ce le acorda o atentie maxima.
Functia anti-sifonare este utila pentru ca uscatoarele de rufe au tendinta sa increteasca puternic hainele in timp ce le usuca.
Programul Jeans asigura uscarea perfecta a pantalonilor mai grosi, iar pentru articolele sport exista tot un program special de uscare rapida.
De asemenea este disponibil un program special de uscare pentru hainele bebelusilor.
Care sunt producatorii de masini de uscat rufe pe care ii recomand?
Eu ti-am recomandat in cadrul topului de mai sus modele de la Beko, Bosch si Electrolux, deoarece in momentul de fata acestea au reusit sa ma convinga prin ceea ce ofera la preturi foarte competitive.
Totusi, tu trebuie sa stii ca mai sunt si alti proucatori de la care poti cumpara si care iti pot oferi aceeasi calitate, poate chiar mai buna daca o sa iti maresti considerabil bugetul (eu am incercat pe cat posibil sa prezint doar niste masini de uscat rufe mai accesibile, cu un bun raport calitate-pret).
Asadar, care sunt ceilalti producatori de la care poti cumpara un aparat de uscat rufe? Un prim exemplu ar fi Samsung, care au niste modele mai mult decat interesante in portofoliul acestora, iar lista este completata cu modelele de la Hotpoiny-Ariston, Whirlpool, LG, Indesit Innex, Daewoo sai Arctic.
Cam acestea sunt companiile in care am eu cea mai mare incredere.
De ce sa cumperi un uscator de rufe electric ?
Daca esti inca in dubii atunci cand vine vorba de cumpararea unui uscator de rufe electric, atunci trebuie sa stii ca aceasta este una dintre cele mai practice solutii la care poti apela pentru a avea haine uscate la timp, pufoase, fara mirosuri sau scame.
Pot spune ca dupa o prima utilizare iti vei pune cu siguranta urmatoarea intrebare: „Cum am reusit sa traiesc atat de mult timp fara un uscator de rufe electric in casa?”.
O sa vezi ca nu va mai fi nicio problema atunci cand ai uitat sa iti speli obiectele de imbracaminte preferate intr-un timp util pentru a se usca si pentru a le putea purta la o intalnire importanta, deoarece daca ai un uscator de rufe atunci poti sa incepi o sesiune de spalare chiar in ziua respectiva.
De ce sa cumperi acum un astfel de produs electrocasnic? Pentru ca preturile au inceput sa se aseze foarte mult, fiind mult mai accesibile in prezent decat erau in urma cu cativa ani.
Desigur, pentru unele persoane bugetul va fi pus la incercare, deoarece nu o sa gasesti o masina de uscat rufe la un pret mai mic de 1.200 lei, dar pe termen lung merita investitia pana la ultimul leu.
Cu un buget mai mare poti sa alegi un model mai performant, cum ar fi uscatoarele de rufe cu pompa de caldura de la Electrolux – care asigura un consum mult mai redus de energie fata de uscatoarele de rufe clasice.
Cum te asiguri ca alegi cea mai buna masina de uscat rufe ?
Sunt mai multe lucruri pe care tu trebuie sa le iei in considerare inainte de a alege un anumit model, iar acestea sunt unele de care depinde cat de mult te vei putea tu bucura de noua ta achizitie.
O sa incep direct prin a preciza ca vei avea de ales prima data in functie de tipul de uscare pe care tu il doresti sa il aiba noul uscator de rufe. Poti opta pentru uscarea prin condensare unde nu ai nevoie decat sa pui aparatul in priza.
O alta tehnologie este uscarea prin evacuare, aceasta necesitand o persoana avizata pentru a fi instalata in conditii optime (aici avem ca avantaje eficienta mai ridicata).
Uscarea prin condensare functioneaza simplu. Apa colectata in timpul uscarii hainelor este colectata intr-un recipient pe care il golesti la cateva cicluri. Astfel, uscatorul de rufe are nevoie doar de o conexiune la curent electric. Il poti amplasa oriunde, in baie sau pe balcon.
Pentru reducerea consumului de energie, uscatoarele de rufe prin condensare au evoluat si astfel au aparut cele cu pompa de caldura.
Cum functioneaza uscatoarele de rufe cu pompa de caldura?
Folosesc acelasi principiu al condensarii dar in plus recircula aerul cald cu ajutorul unei pompe, aer care in mod normal este evacuat. Astfel, scade foarte mult consumul de energie electrica, si produsele de acest tip ajung la clasa de eficienta A+ sau chiar A+++.
Daca bugetul iti permite, opteaza pentru o masina de uscat rufe cu pompa de caldura, garantat vei recupera costurile prin consumul energetic redus.
Dupa ce te-ai hotarat asupra acestui lucru, urmeaza sa alegi in functie de capacitatea de uscare, iar aici va trebui sa tii cont de numarul de membri al familiei tale sau de cantitatea totala de haine pe care vei dori sa o poti usca intr-o singura sesiune.
Eu iti recomand sa optezi pentru un model care sa ofere o capacitate de uscare de cel putin 7 kilograme, dar atunci cand ai o familie mai numeroasa poti alege chiar un model cu capacitate de 9 kilograme.
O capacitate mai mare va permite uscarea mai eficienta a prosoapelor, paturilor si altor articole mari.
Daca vrei sa nu platesti foarte mult la sfarsit de luna, cand vin facturile la curent, este bine sa iti indrepti atentia doar spre modele care fac parte din clasele de eficienta energetica A, A+, A++, A+++ si… asa mai departe (ai prins ideea).
Desigur, multe modele ieftine au clasa de eficienta energetica B, dar nu este un dezavantaj mare daca il folosesti mai rar.
De asemenea, daca stai la bloc si nu vrei sa iti deranjezi foarte mult vecinii ori daca nu prea iti place zgomotul foarte ridicat, atunci in alegerea pe care urmeaza sa o faci vei tine cont si de nivelul de zgomot pe care il poate produce in timpul uscarii.
Eu recomand ca nivelul de zgomot sa nu depaseasca sub nicio forma 60-70 dB.
Desigur, la fel de importante sunt si functiile pe care o masina de uscat rufe ti le pune la dispozitie. Un prim exemplu care imi vine in minte este functia anti-sifonare, care face o treaba mai mult decat decenta in mentinerea hainelor cu mai putine cute sau la anumite materiale chiar fara sa mai fie nevoie sa fie calcate.
Alte programe care se pot dovedi utile sunt cele pentru jeans, tesaturile groase, programele pentru camasi, cele pentru bumbac si haine din tesuturi delicate, iar lista poate continua.
Uscatoarele de rufe electrice de top au si o eficienta mai buna in uscare precum si un consum foarte mic de energie.
Electrolux, Gorenje, Hotpoint sau Bosch au multe masini de uscat rufe foarte bune iar tu nu trebuie decat sa alegi modelul de care ai nevoie.
In cazul in care ai un buget redus, exista solutia achizitiei electrocasnicelor in rate – iar magazinele online au oferte avantajoase.usca
Violeta Stoian a zis
Buna seara!
Vreau un uscător dw rufe însă as vrea sa l montez sub scara .
Nu știu dacă este indicat pentru ca nu prea are inde sa iasă caldura. Colțul de sub sacre fiind închis cu o ușița,
Puteți sa mi recomandați un model?
Multumesc
Ion Ardelean a zis
Ehi,…..deci , cu referire la uscatoare de rufe ….eu am reușit sā văd 3 modele….1. Gorenje 7 kg,16 programe, pompa de căldură,preț 2330 lei….deci am returnat-o ca nu mi-a intrat pe ușă de la baie ,( fiind ****55 cm). 2. CANDY SLIM defectă, cea mai proastă masină,…da ,reclamă proastă având si program pe wi-fi, program de uscate de 3 ore, nu stoca apă la nivelul bazinului de pe ușă, returnată urgent, si ultima achiziție uscator de rufe Beko cu pompa de căldură 7 kg,16 programe,clasa A++..
….pe care urmează sā o primesc…..imi intră si pe ușă de la.baie