Care este cel mai bun cuptor incorporabil pe care il pot achizitiona? Ce functii si programe trebuie sa aiba? Sa aleg un cuptor incorporabil pe gaz sau electric?
[rehub_affbtn btn_text=”Vezi aici ce cuptoare incorporabile poti lua cu pret redus” btn_url=”https://l.profitshare.ro/l/4444459″]
Iata cateva intrebari pe care si le pune firesc orice persoana care doreste sa isi reamenajeze bucataria. Vom incerca in cele ce urmeaza sa punem pe tapet principalele aspecte de care trebuie sa tineti seama in momentul in care doriti sa faceti o achizitie de acest gen.
[wpsm_highlight color=”blue”]Daca ai timp, citeste articolul complet si detaliat despre alegerea unui cuptor incorporabil AICI.[/wpsm_highlight][wpsm_titlebox title=”Cuprins articol” style=”4″] [wpsm_toplist] [/wpsm_titlebox]
Ce este un cuptor incorporabil?
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]Sa o luam asadar cu inceputul… Cuptoarele incorporabile sunt acele agregate care pot fi incastrate in mobilierul de bucatarie.
Pe langa avantajul estetic, cuptoarele incorporabile inglobeaza si o serie de functii si programe pe care nu intotdeauna le puteti gasi la un aragaz clasic.
Atentie insa: datorita faptului ca un cuptor incorporabil trebuie completat cu o plita (electrica sau pe gaz) pretul este sensibil mai ridicat decat al unui argaz normal.
Cum alegi cel mai bun cuptor incorporabil?
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]Tipul cuptorului:
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]In functie de modul de alimentare, in oferta magazinelor gasim cuptoare alimentate pe gaz si cuptoare electrice.
Desi aparent mai scumpe, majoritatea consumatorilor prefera un cuptor electric in detrimentul celor pe gaz. Avantajele sunt incontestabile: au un randament bun, ai un control perfect al temperaturii, aceasta fiind constanta in toate zonele, preintampinand coacerea neuniforma.
Daca ne raportam la tehnologia inglobata, o clasificare a cuptoarelor electrice ar imparti aparatele de gatit in cuptoare conventionale, cu convectie sau cu abur.
[wpsm_list type=”check”]- Cuptoarele conventionale – sunt modelele clasice, care ofera posibilitatea incalzirii atat superioare cat si inferioare. Avantajul major al acestora este pretul cel mai scazut.
- Cuptoarele cu convectie dispun de un ventilator de mare viteza care disipa uniform aerul cald, coacerea fiind uniforma.
- Cuptoarele cu aburi sunt recomandate celor care isi doresc un regim cat mai sanatos de viata. Alimentele preparate la un asemena cuptor isi pastreaza toate proprietatile, principiul activ de gatire fiind aburul fierbinte. Este cel mai bun cuptor incorporabil pe care il poti alege pentru bucataria ta. Cum insa obrazul subtire se tine cu cheltuiala, pretul este unul prohibitiv. Daca insa prindeti la oferta un asemenea aparat, poate deveni o investitie chiar rentabila. Aruncati o privire AICI in pagina de promotii a celor de la eMag si s-ar putea sa gasiti ceva pe placul vostru.
Dimensiunile si capacitatea cuptorului incorporabil
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]Dimensiunea este un aspect de care trebuie sa tineti cont, mai ales daca doriti un cuptor vechi. Desi in general modelele disponibile au dimensiunea de 60x60x60 (Lungime, Latime, Inatime), anumite cuptoare au dimensiuni mai mari sau mai mici. Cititi cu atentie fisa produsului, disponibila la retailer.
Capacitatea de coacere este mai degraba o alegere personala, in functie de necesitatile fiecaruia. Un cuptor de 50-70 de litri este o alegere corecta pentru majoritatea familiilor.
Cel mai bun cuptor incorporabil in functie de tipul materialului
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]- Cuptoare incorporabile realizate din otel inoxidabil
Sunt cel mai des intalnite modele in principal datorita faptului ca inoxul este un material durabil, care isi pastreaza excelent calitatile in timp. Evident, exista o multitudine de materiale folosite, cuptoarele incorporabile din gama superioara de pret fiind realizate din inox anti amprenta sau tratat special pentru a rezista la zgarieturi.
- Cuptoare incorporabile vitroceramice
Au panoul frontal realizat din sticla termorezistenta, fiind usor de intretinut. Dezavantajul acestora este ca sunt sensibile la socuri mecanice mari.
- Cuptoare din tabla emailata
Sunt disponibile intr-o paleta variata de culori, fiind deasemenea usor de intretinut. Desi sunt mai ieftine, designul acestora nu se ridica la pretentiile unei bucatarii moderne, astfel ca se regasesc destul de rar in optiunile consumatorilor.
Un design modern inseamna un efort financiar mai mare
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]Desi nu tine de functionalitate, designul este poate primul lucru care influenteaza decizia de cumparare a unui cuptor incorporabil. Atentie insa, un finisaj de exceptie se traduce de regula printr-un pret mai ridicat.
Cele mai bune cuptoare dupa functia de autocuratare
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]- Curatarea catalitica
Este o tehnologie eficienta, fiind de un real folos. Cuptoarele au incorporate o serie de panouri catalitice care au proprietatea de a absorbi depunerile de grasime de pe peretii interiori. Dezavantajul este ca aceste panouri trebuiesc schimbate regulat, la o anumita perioada de timp.
- Curatarea pirolitica
Este probabil cel mai indicat mod de a scapa de grasimea nedorita acumulata in urma gatirii. Piroliza presupune incingerea cuptorului la ~500 de grade; depunerile sunt efectiv topite si eliminate. Nefiind implicat niciun agent chimic, aceasta metoda este foarte safe pentru sanatate.
- Aqua clean
Nu este atat de eficienta precum piroliza, dar va poate ajuta pana la un anumit punct in mentinerea curata a cuptorului vostru. Se introduce un vas de apa, se incalzeste cuptorul iar aburul umezeste peretii facandu-i mai lesne de curatat.
Cel mai bun cuptor incorporabil in functie de pret.
[wpsm_divider top=”22px” bottom=”20px” style=”double”]Ne place, nu ne place, de cele mai multe ori bugetul este cel care ne dicteaza.
Daca bugetul este unul restrans, putem opta pentru un cuptor pe gaz sau pentru unul electric clasic. Vezi aici ce modele poti gasi cu pret redus la emag pentru plaja de pret 700-1000 de lei.
Daca avem un buget intre 1000 si 2000 de lei, oferta este chiar mai diversificata. Ne putem gandi sa alegem un cuptor din inox antiamprenta, cu convectie si curatare pirolitica.
La un buget de 2000+ putem alege un cuptor incorporabil premium, capabil sa satisfaca cele mai ridicate pretentii. Vedeti aici ce modele puteti alege din oferta eMag.
[wpsm_highlight color=”blue”]Daca ai timp, citeste articolul complet si detaliat despre alegerea unui cuptor incorporabil AICI.[/wpsm_highlight]
Gospodina a zis
Un articol cu info aproape excelent.
Unde m-am blocat: pana la urma, pentru un utilizator casnic ce ajuta mai mult? Un cuptor pe gaz (butelie, gpl sau de la retea) sau un cuptor electric?
Amble vad ca au timmer, brandurile sunt discutabile.
Multumesc
Pablo a zis
Unde se duc gazele arse la cuptorul pe gaz? Varianta electrica din acest punct de vedere este ideala.