Ai nevoie de o rindea electrica si nu stii cum sa o alegi pe cea mai buna ?
Daca in trecut mesterii, dar si amatorii care lucrau prin gospodarie, aveau la dispozitie o simpla rindea, nemotorizata (ca de exemplu rindeaua japoneza), aceasta nefiind deloc una foarte usor de folosit si necesitand un anumit timp pentru a duce la bun sfarsit traba inceputa, iar ca in prezent au aparut solutii din ce in ce mai utile, care ne usureaza foarte mult munca si ne ajuta sa terminam toata treaba intr-un timp mult mai scurt.
Este vorba, desigur, de rindeaua electrica, care poate fi considerata cu siguranta ca fiind una dintre uneltele de care niciun mester nu se poate desparti, mai ales daca lucreaza in industria mobilei ori daca, ca amator, ii place sa mai faca una alta prin curte sau in atelierul propriu. Un mare avantaj de care ne putem bucura in momentul de fata este reprezentat de pretul care a devenit mult mai asezat decat in urma cu cativa ani, ceea ce inseamanca ca tot mai multe persoana isi pot permite o astfel de unealta.
TOP 3 cele mai bune rindele electrice
Cu siguranta te intrebi care este cea mai buna rindea electrica pe care o poti cumpara chiar acum de la cele mai mari si de incredere magazine online de la noi din tara, nu-i asa? Ei bine, atunci eu ti-am pregatit pentru inceput niste recomandari, care consta in prezentarea a trei modele care merita atentia ta datorita excelentului raport calitate-pret pe care il ofera, dar si pentru numeroasele pareri pozitive care au fost exprimate la adresa acestora in cadrul forumului ori in cadrul sectiunii de comentarii special creata in cadrul magazinelor online romanesti si straine.
Dupa cum poti observa in topul de mai jos, sunt prezenti trei producatori, si anume Bosch, Skil si Stern. Cu toate acestea, pe piata mai sunt prezente si alte companii care pun la dispozitie produse de o foarte buna calitate, iar cu siguranta intrebarea pe care tu ti-o pui acum este care sunt acestea, asa-i? O sa incep prin a-ti spune ca nu poti gresi daca vei alege sa iti cumperi o rindea electrica de la Makita, Matrix, Raider, Fieldmann, Proxxon, Black&Decker ori DWT. Nu am apucat inca sa testez chiar de la fiecare cate un model, dar din recenziile pe care le poti gasi scrise de cumparatori se poate observa ca sunt demne de incredere.
Care este cea mai buna rindea electrica Bosch ?
Daca ar fi sa iti recomand un model anume, atunci acesta cu siguranta ar fi vorba de o rindea electrica Bosch, mai exact Bosch PHO 3100 IK, care face parte din categoria uneltelor semiprofesionale, reusind sa satisfaca pe deplin o gama larga de nevoi din gospodarie si nu numai. Pot spune ca este o alegere excelenta chiar si atunci cand ai un mic business, fiind foarte rezistenta, eficienta si usor de utilizat. Pretul nu este chiar unul dintre punctele sale forte, in sensul ca vor fi destul de multe persoane care nu vor fi dispuse sa scoata din buzunar banii necesari achizitionarii acestuia, dar daca vrei sa ai parte de tot ce e mai bun in acest domeniu atunci sunt convins ca tu nu vei ezita. In orice caz, daca vrei un model mai ieftin, poti sa il gasesti in cadrul recomandarilor anterioare.
Bosch PHO 3100 IK
Ce ofera mai exact, ca specificatii, aceasta rindea electrica Bosch PHO 3100 IK? Avem in fata un aparat care are un motor ce dezovlta o putere totala de 750 W, ceea ce pot spune ca este mai mult decat suficient, iar adancimea de rindeluire este de 3.1 mm (din cate am observat este cea mai mare din clasa din care face parte, ceea ce reprezinta un plus). Sunt prezente trei canale in V care sunt de dimensiuni diferite, astfel incat sa se descurce excelent in cazul muchiilor. In ceea ce priveste pachetul pe care il primim, pe langa rindeaua electrica propriu-zisa mai ne "lovim" si de o cheie hexagonala, un cutit de rindea care este reversibil, limitator paralel, precum si o valiza in care sa il poti transporta ori depozita in siguranta.
Cat de utila este o rindea electrica si cum o folosim in mod eficient?
In cazul in care nu ai un volum foarte mare de munca, o simpla rindea japoneza, nemotorizata, este mai mult decat suficienta, dar atunci cand te apuci de renovat sau cand doresti sa poti face mai multe lucruri care presupun folosirea unei astfel de unelte, intr-un timp mai scurt, atunci nu poti sa nu ai in gospodarie o rindea electrica, deoarece utilitatea sa este una extrem de mare.
Cred ca nu exagerez deloc atunci cand spun ca lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale, frumusetea sa fiind una care l-a facut preferatul multora atunci cand vine vorba de decoratiuni ori chiar de construirea unei case. Din acest motiv din cele mai vechi timpuri au inceput sa apara fel si fel de unelte care sa ajute la netezirea suprafetei lemnului ori la finisari a marginilor usilor, lambriurilor si asa mai departe.
Se merita a fi precizat totusi faptul ca, daca nu este utilizata respectand mai multe indicatii, pe care le poti gasi de obicei in manualul de utilizare, exista riscul de a interveni accidente deloc placute datorat sistemului de functionare, care este format dintr-un cutit si lame foarte ascutite.
Pentru inceput, este recomandat sa iti stabilesti adancirea de taiere de care ai nevoie, dupa care pui noua ta rindea electrica pe zona pe care vrei sa lucrezi si apesi mai tare pe buton decat atunci cand il pui in functiune. Pe toata durata in care il treci peste suprafata lemnului aceasta nu trebuie sa se ridice deloc, fiind necesar sa stea lipita constant de suprafata lemnului. Daca esti inca la inceput si nu stii prea bine cum sa folosesti aceasta unealta nu trebuie sa iti faci griji daca nu iti iese inca din prima exact asa cum vrei tu. Cu multa practica o sa ajungi sa o manuiesti la perfectie.
Aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi o rindea electrica
Pe piata exista foarte multe modele dintre care poti alege, dar nu toate sunt capabile sa ofere aceeasi calitate ori sa te satisfaca pe deplin. Din acest motiv este bine sa stii ce asteptari ai de la o astfel de rindea electrica, iar in functie de ele te vei orienta pe rafturile magazinelor incercand sa il alegi pe cel mai bun, care sa se plieze perfect pe nevoile tale. Daca nu stii la ce sa fii atent nu trebuie sa iti faci griji, deoarece iti voi pune eu la dispozitie toate informatiile de care ai tu nevoie.
In primul rand trebuie sa stii ca poti alege intre o rindea electrica cu acumulator si o rindea electrica cu alimentare direct la retea.
Aici tu va trebui sa te gandesti daca ai nevoie de o mai mare libertate de miscare, deoarece daca raspunsul este da atunci va tebui sa alegi modelul cu acumulator.
Acumulatorul este de preferat sa fie capabil sa ofere o autonomie cat mai ridicata, astfel incat sa nu fim dependenti de priza, iar timpul total necesar reincarcarii este de asemenea recomandat sa fie unul cat mai scurt (daca te lasa bateria fix in mijlocul lucrului nu cred ca ti-ar place foarte mult sa fii nevoit sa astepti cateva ore pana sa te poti folosi din nou de ea).
Urmatorul criteriu care trebuie avut in vedere este reprezentat de puterea pe care o are motorul din dotare, iar aici vei avea de ales intre valori care pornesc de la 300 W si care pot ajunge la 900 W. Este de la sine inteles faptul ca o putere mai mare este de preferat, dar tinand cont ca preturile sunt unele pe masura cu cat urcam mai mult pe treptele puterii, consider ca cei care au la dispozitie un buget mai limitat pot opta si pentru un model care sa aiba o putere de vreo 600 W.
Viteza pe care o poate avea lama este intra si ea in categoria caracteristicilor carora trebuie acordata atentie, iar aici eu iti recomand sa optezi pentru un model care sa fie capabil sa ofere o viteza cuprinsa intre 5 si 7 m/s.
Nu trebuie sa uitam nici de accesoriile pe care le primim la pachet cu noua noastra rindea electrica, pentru ca si ele sunt destul de importante deoarece noi nu vom mai fi nevoiti sa le cumparam separat. De exemplu in toate cazurile o sa primesti o valiza in care sa o poti depozita si transporta cu usurinta si in siguranta, dar pot veni la pachet si manusi pentru siguranta (in cazul modelelor foarte scumpe), lista putand fi continuata, in functie si de producatorii la care facem referire dar si de gama de pret din care face parte.
Lasă un răspuns